Βάσια Βουγιουκλή – «Αλανιάρικη ζωή» | Νεο τραγουδι

Βάσια Βουγιουκλή - Αλανιάρικη Ζωή

Η Βάσια Βουγιουκλή παρουσιάζει μια πρωτότυπη επανεκτέλεση του σμυρνέικου τραγουδιού «Αλανιάρικη ζωή», το οποίο πρωτοτραγουδήθηκε το 1948 από την Αγγελική Καραγιάννη.

Με αναφορές στο σμυρνέικο, αλλά και στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η ανατρεπτική ενορχήστρωση του Ορέστη Πλακίδη συνδυάζει το παραδοσιακό όργανο σάζι με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Το single συνοδεύεται από video clip σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυροφοράκη, το οποίο με αριστοτεχνικό τρόπο επικεντρώνεται στη μορφή της τραγουδίστριας σε ένα ατμοσφαιρικό παιχνίδι με φώτα και σκιές.

Την ερμηνεύτρια πλαισιώνει μια ομάδα αξιόλογων μουσικών: η Κλεοπάτρα Βάγια (σάζι), ο Ορέστης Πλακίδης (synthesizers, drum machines, ηλεκτρικές κιθάρες) και ο Σάκης Κατσάτσος (ηλεκτρικό μπάσο).

Δειτε το video clip εδω.

Λίγα λόγια για την Βάσια…

 

Η Βάσια Βουγιουκλή είναι τραγουδίστρια, μουσικός και χορογράφος.

Με εφόδια τη βυζαντινή μουσική, το ούτι και τη φωνή της αλλά και τις σπουδές της στον κλασικό χορό, διανύει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πορεία.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε συναυλίες με τους Πέτρο Δουρδουμπάκη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Νικολάου, Πέτρο Βαγιόπουλο, Αγάθωνα, Πασχάλη Τόνιο, Παντελή Αμπαζή, Γιώργο Καλκάνη, Βασίλη Τζωρτζίνη.

Παράλληλα έχει χορέψει, χορογραφήσει και διδάξει κλασικό μπαλέτο και τεχνικές μουσικού θεάτρου.

Συστήθηκε με το single «Σιγά – σιγά» σε μουσική και στίχους του Γιάννη Νικολάου, ενώ πέρυσι ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch, παρουσιάζοντας μια επανεκτέλεση του κλασσικού λαϊκού τραγουδιού «Τα μάζεψα τα πράγματα».


Μουσικοί:
Ορέστης Πλακίδης: synthesizers, drum machines, ηλεκτρικές κιθάρες
Σάκης Κατσάτσος: ηλεκτρικό μπάσο
Κλεοπάτρα Βάγια: Σάζι

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Ορέστης Πλακίδης – ORbit

Ενδυματολόγος: Δομνίκη Βασιαγεώργη
Μακιγιάζ: Εβελίνα Βιέρρου
Χτένισμα: Καίτη Αραβαντινού

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Κάρολο Κουκλάκη, Μύρτα Σακελλαρίου, Αντώνη Κουκλάκη


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το melodikos.gr! Ειναι παντού!