Νίκος Μωραΐτης – Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσίασαν «Του Κόσμου Αυτό Το Κάτι»

Νίκος Μωραΐτης - Χρυσόστομος Καραντωνίου1Σε μία ιδιαίτερη βραδιά, σε ένα κατάμεστο «Kremlino». Παρουσία αγαπημένων ερμηνευτών και κοινού, ο Νίκος Μωραΐτης και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσίασαν το album «Του Κόσμου Αυτό Το Κάτι» που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Στην παρουσίαση, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί μίλησαν για την ξεχωριστή μουσική συνάντηση που ξεδιπλώνεται μέσα από τα έντεκα τραγούδια του album, τα οποία ερμηνεύουν, καθένας με τον ξεχωριστό του τρόπο, οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Λιδάκης, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαϊωάννου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Ροδά, Μπάμπης Στόκας και Ελένη Τσαλιγοπούλου.Νίκος Μωραΐτης - Χρυσόστομος Καραντωνίου2

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος – μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης προλόγισαν την εκδήλωση. Με τον πρώτο να επισημαίνει πως «αυτός ο δίσκος καταλαβαίνεις γιατί υπάρχει, όλα τα τραγούδια έχουν κέντρο βάρους» και τον δεύτερο να τονίζει «είναι ένας δίσκος που δεν βγαίνει από cd player. Θέλω να τον ακούω ξανά και ξανά».Νίκος Μωραΐτης - Χρυσόστομος Καραντωνίου3

Παίρνοντας το λόγο, ο Νίκος Μωραΐτης αποκάλυψε πως «Του Κόσμου Αυτό Το Κάτι» προέκυψε όταν ο Χρυσόστομος απάντησε σε μία ανάρτησή του στο Facebook και ευχαρίστησε την Panik Oxygen που «σκέφτηκε ανάποδα από τους κανόνες της αγοράς»και κυκλοφόρησε ένα ολοκληρωμένο album δύο δημιουργών. «Αυτή η δουλειά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα». Ανέφερε από την πλευρά του ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, ευχαριστώντας τη «super league του ελληνικού τραγουδιού» που ερμηνεύει τα κομμάτια.

Παρόντες ήταν οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μπάμπης Στόκας και Πάνος Παπαϊωάννου, ενώ σε ένα παρεΐστικο live. Παρουσιάστηκαν κάποια από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album.

Η ζεστή εκδήλωση έκλεισε με τον Γιώργο Νταλάρα επί σκηνής. Ο οποίος, αστειευόμενος για τις πολλές πρόβες που είχε κάνει, είπε την ατάκα της βραδιάς: «ακόμα και για να γεννηθώ έκανα πρόβα. Κάνω πρόβες από σπερματοζωάριο!».

Νίκος Μωραΐτης – Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσίασαν «Του Κόσμου Αυτό Το Κάτι»