“Λούστροι” θα παρουσιάσουν την παράστασή τους “ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ” στην μουσική σκηνή “ΞΈΦΩΤΟ”, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21.00 το μουσικό σχήμα “ΛΟΥΣΤΡΟΙ” θα παρουσιάσει στην μουσική σκηνή “ΞΈΦΩΤΟ”, Λυκούργου 5, Λαδάδικα την νέα  παράσταση με τον τίτλο “ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ”
Θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια που έχουν σαν επίκεντρο τον ελληνικό πολιτισμό και καλύπτουν διάφορους  χώρους και χρόνους. Παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και την Ανατολία, ρεμπέτικα, έντεχνα τραγούδια αλλά και μουσική του κόσμου κοινωνούνται στο κοινό με έναν ιδιαίτερο τρόπο.  Τα τραγούδια συνήθως χορωδιακά και μερικές φορές δίγλωσσα (Ελληνικά – Τούρκικα). Οι μουσικές ταξιδεύουν το κοινό από την Πόλη του Μπατζιανού και τους Μαρωνίτες του Λιβάνου, στην Αθήνα των Ξαρχάκου – Χατζιδάκι – Θεοδωράκη, τον Πόντο, τον Πειραιά των Βαμβακάρη – Τσιτσάνη – Μπαγιαντέρα έως τον Ορφέα Περίδη και την Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας.

Τα ηχοχρώματα που χρησιμοποιούνται ποικίλουν.
– Νυκτά έγχορδα (όπως κιθάρα, κανονάκι, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, λαουτομπούζουκο, κόντρα μπάσο)
– Ακορντεόν
– Κρουστά και
– τοξοτά (όπως κόντρα μπάσο, λύρα ή κεμανές).

Οι φωνές  πότε έντονες πότε λυρικές εναλλάσσονται από κουπλέ σε ρεφραίν. Πρόκειται για μια παράσταση κατά την οποία η ροή της μουσικής ακολουθίας προτρέπει τον ακροατή σε ένα ταξίδι στην διάρκεια του οποίου διαφορετικοί χώροι και χρόνοι εναλλάσσονται μέσω των “Νοτίων Οδών πολιτισμού”. Η παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη καθαρής διάρκειας περίπου 120 λεπτών με ένα διάλειμα 15 λεπτών. (135 λεπτά σύνολο)

Λουστράρουν οι εξής:

Αραμπατζής  Δημήτρης – Ακορντεόν
Καλτσάς Απόστολος – Φωνητικά / Κιθάρες
Κυρίδης Λεωνίδας – Κόντρα Μπάσσο
Παπαδόπουλος Σπύρος – Φωνητικά / Μπουζούκι / Μπαγλαμάς
Saoulis Görkem – Φωνητικά / Κανονάκι
Σαούλης Γιάννης – Φωνητικά / Μπουζούκι / Μπαγλαμάς
Στεφανίδης Αλέξης – Φωνητικά / Λύρα / Κεμανές
Τσώνης Τάσος – κρουστά / drums

Ώρα προσέλευσης 20:30
Η παράσταση θα αρχίσει στις 21:00 ακριβώς!
Τηλ. Κρατήσεων: Τηλ. Κρατήσεων: 231 401 5911