Ραδιο Μελωδικος

Blog
01 Σεπτέμβριος 2017

Κατερίνα Στανίση: “Δεν είχα βλέψεις να γίνω γνωστή. Βγήκα στη δουλειά γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να βοηθήσω την οικογένειά μου”

  •  
  •  

Όσα δήλωσε η Κατερίνα Στανίση σε γνωστή εφημερίδα!
Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso παραχώρησε η γνωστή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση και μίλησε για όλα. Η παιδική της ηλικία, το ξεκίνημα στο τραγούδι, η καριέρα της και τα μπουζούκια ήταν μόνο μερικά από τα θέματα στα οποία κλήθηκε να δώσει τη δική της απάντηση.
Πάρτε μια μικρή γεύση από την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Κατερίνας Στανίση παρακάτω:
Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νάουσα, κι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έζησα με στερήσεις, τα πράγματα ήταν δύσκολα από πλευράς επιβίωσης. Ημασταν τρία παιδιά, όμως τον αδερφό μας, τον Κώστα, τον χάσαμε πολύ νέο. Τον άλλο αδερφό μου, τον Ανδρέα, ουσιαστικά τον μεγάλωσα εγώ, αφού η μαμά δούλευε.
Γιατί ασχοληθήκατε με το τραγούδι;
Γιατί μου άρεσε από παιδί. Δεν είχα βλέψεις να γίνω γνωστή. Η επιτυχία, βέβαια, κάτι σου δίνει και κάτι σου αφαιρεί. Βγήκα στη δουλειά γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να βοηθήσω την οικογένειά μου. Ακούς Γερμανία και λες «α, όλα εύκολα». Δεν ήταν έτσι. Το ότι πήγαμε εκεί δεν σημαίνει πως λύσαμε το πρόβλημά μας.
Ζήσατε σε κρίση δηλαδή;
Ναι, γιατί δεν είχαμε ποτέ μαζεμένα χρήματα. Τι να πρωτοέκανε η μάνα με τόσα παιδιά; Εγώ δούλευα στις φάμπρικες, γιατί εκεί, όταν έφτανες 14 χρονών, μπορούσες να μπεις στο εργοστάσιο για να δουλέψεις.
Έχετε τραγουδήσει για τον έρωτα. Θα θέλατε να ζήσετε ξανά έναν μεγάλο ή μυστικό έρωτα;
Όχι τώρα, δεν νομίζω.
Πώς είναι πλέον η δουλειά στα μπουζούκια;
Έχει πέσει αρκετά. Τα βλέπουμε, πλέον, με τα κιάλια. Το μπουζούκι, δε, το έχουν πια για διακοσμητικό στοιχείο. Είναι… μπουζουκοφάγοι.
Έχετε ζήσει μεγάλες στιγμές με τους θαυμαστές;
Ναι, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα όταν βλέπεις πως σε θαυμάζουν και σε αγαπούν. Εχω ζήσει πολλές τέτοιες στιγμές, ωστόσο, όταν φεύγεις και πας σπίτι σου, είσαι μόνος. Κοιτάζεις τον καθρέφτη και λες «πέρασα καλά, είχα επιτυχία». Ο καθρέφτης, όμως, δεν απαντάει. Ο κόσμος με αγάπησε πολύ από τα τραγούδια μου, που μιλούν για καθημερινές καταστάσεις. Με αγαπάει διότι ταυτίζομαι με αυτόν. Βγαίνω στην πίστα, είμαι η Κατερίνα Στανίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαφέρω από μια γυναίκα που ερωτεύτηκε, αγάπησε και πέρασε δυσκολίες στη ζωή της.
Συνεργάζεστε πλέον με τη δισκογραφική εταιρία Real Music, και μάλιστα σας γράφει τραγούδια η Ναταλία Γερμανού!
Το επιθυμούσα από παλιά, απλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η Ναταλία γράφει πολύ καλά και για το νέο μου άλμπουμ ήθελα λόγια γραμμένα από γυναίκα, γιατί νιώθει καλύτερα από τον άντρα. Το τραγούδι «Αλλη γυναίκα» -σε μουσική Λεωνίδα Σώζου- έχει πολύ έξυπνο και ευρηματικό στίχο, και στα lives ο κόσμος το τραγουδάει μαζί μου. Αυτό με κάνει ευτυχισμένη γιατί κυκλοφόρησε μόλις έναν μήνα πριν και δεν είχε την προώθηση που έχουν τα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών, παρά μόνο μέσα από το διαδίκτυο.

Κατερίνα Στανίση: “Δεν είχα βλέψεις να γίνω γνωστή. Βγήκα στη δουλειά γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να βοηθήσω την οικογένειά μου”

Περισσότερα στην εφημερίδα Espresso!

Διαβαστε ακομη...
|
Inline
Inline