«Γουρούνι στο Σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ. Από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο θέατρο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. θέατρο Αλεξάνδρεια από 3/11 «Γουρούνι στο Σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ.

Τι δουλειά έχουν ένας βιομήχανος ζάχαρης κι ένας άφωνος τενόρος στην όπερα των Παρισίων;Η απάντηση στο έργο του Ζωρζ Φεϋντώ«ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ» που ανεβαίνει σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη, η οποία και το σκηνοθετεί με τη συνεργασία του Νίκου Γκεσούλη, από3 Νοεμβρίου2018 στο θέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655)

 

Μια «κουνημένη» οικογένεια σε απόλυτη σύγχυση, πασχίζει να αναβαθμίσει το κοινωνικό της προφίλ μέσω της τέχνης. Τρελή διακωμώδηση των ανερμάτιστων και φιλόδοξων αστών, που θεωρούν ότι με το χρήμα όλα αγοράζονται, ακόμα και το χρίσμα του καλλιτέχνη. Από τον μάστορα του είδους, Ζωρζ Φεϋντώ.

 

Το έργο

Ο Πακαρέλ, βιομήχανος ζαχάρεως, θέλει να προσθέσει στο χρήμα του και λίγη δόξα, ανεβάζοντας στην όπερα των Παρισίων ένα έργο της κόρης του. Με την κουτοπονηριά του θεωρεί ότι θα εκβιάσει την διοίκηση της όπερας με το συμβόλαιο που κλείνει με έναν διάσημο τενόρο, που όμως αποδεικνύεται ένας άσχετος ερωτιάρης νεαρός. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μια την άλλη σ΄ αυτήν την καυστική σάτιρα της αστικής τάξης από τον μάστορα του είδους Ζωρζ Φεϋντώ.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Γουρούνι στο σακί»

του Ζωρζ Φεϋντώ

Μετάφραση:Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία:Έρση Βασιλικιώτη με τη συνεργασία του Νίκου Γκεσούλη

Σκηνικά-Κοστούμια:Ανθή Σοφοκλέους

Φωτισμοί:Έρση ΒασιλικιώτηΝίκοςΓκεσούλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Παπαδάκη

Γραφιστικά: Ιουλία Καραβασίλογλου

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη

Κατασκευή σκηνικού: Θεόδωρος Γκεσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βλάχος, Κάτια Σπερελάκη, ΜελίσσαΣτοῒλη, Νίκος Ντούπης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Νατάσα Παπαδάκη, Σάκης Σιούτης, Βασίλης Κουσουνέλος.

Παραγωγή: Θέατρο Αλεξάνδρεια

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βασίλης Βλάχος

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:Τετάρτη και Σάββατο στις 8:00μμ, Κυριακή στις 7:00μμ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 14 €, 10 € (άνω των 65), 8€ (φοιτητικό), 6 €(άνεργοι, ΑΜΕΑ), 3€ ατέλειες

Διάρκεια: 95 λεπτά(με το διάλειμμα)

Πρεμιέρα: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Έως τέλος Ιανουαρίου 2019

Θέατρο «Αλεξάνδρεια»

Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ.

τηλ: 2108673655

email: alexandreia.theatro@gmail.com

θέατρο Αλεξάνδρεια από 3/11 «Γουρούνι στο Σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ.