Γιάννα Φαφαλιού – Βιογραφια
H Γιάννα Φαφαλιού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο.

Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο στο Ωδείο της Χίου και σε ηλικία 8 ετών έδωσε την πρώτη της συναυλία εκεί, όπου και πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στο τραγούδι.

Γιάννα Φαφαλιού - Βιογραφια

Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, την οποία ασκεί επαγγελματικά, ως ψυχοθεραπεύτρια, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες.

Ως φοιτήτρια ακόμα, ξεκίνησε συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Λέκκα, αργότερα ήρθε η Ροκ σκηνή στο “Σταυρό του Νότου” για δύο χρόνια, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η συμμετοχή της στην Eurovision του 2004, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.


Ακολούθησαν συνεργασίες με το Στέλιο Ρόκκο, το Γιάννη Βαρδή, Λάκη Παπαδόπουλο και ρεσιτάλ για κιθάρα- φωνή μαζί με τον Παναγιώτη Μάργαρη.


Δισκογραφικά

έχει υπάρξει στο cd-single “O Άλλος” σε μουσική Κωστή Ζευγαδέλλη και στίχους Γιώτας Βασιλακοπούλου για μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη και πρόσφατα συμμετείχε με δύο τραγούδια στην ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετρίδου “Θάλασσα και Ουρανός”, όπου και βραβεύτηκε το ντουέτο “Η Ξενιτιά” μαζί με το Νίκο Καλλίνη.

Το χειμώνα του 2017 μας “ξανασυστήθηκε” τηλεοπτικά και μουσικά μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show “Rising Star” του ΑΝΤ1, όπου ξεχώρισε από την αρχή για το ήθος και την αισθαντική φωνή της.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Κώστας Μακεδόνας την επέλεξε να είναι στο πλευρό του στην περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, ενώ, πρόσφατα, εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη συναυλία του Γιώργου Λαιμού, για το ίδρυμα “Πνοή”, με τις καλύτερες κριτικές.

Το χειμώνα του 2017-2018 συνεργάστηκε με τη Σοφία Παπάζογλου, τη Μαρία Σουλτάτου, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και Δημήτρη Κανέλλο στις “Μουσικές Διαδρομές” της Πατησίων, όπου ξεχώρισε για το μπρίο και τη θετική της παρουσία.

Μέχρι στιγμής, η συνεργασία της με τη Heaven Music της της έφερε τα Digital Singles : “Μια γυναίκα μόνο ξέρει” των Εκείνος και Εκείνος, (ένα remake του γνωστού αγαπημένου τραγουδιού που πρωτοτραγούδησε το 1993 η Καίτη Γκρέυ),το χασάπικο “Θάλασσά μου”, σε στίχους της Sunny’s Μπαλτζή και μουσική της Σοφίας Βόσσου και το “Η ζωή είναι ωραία”, ένα μπάλο σε μουσική Κυριάκου Ππαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το Φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει ολόκληρο το άλμπουμ της σε στίχους του Ηλία Φιλίππου και μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ θα βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι δίπλα στον Κώστα Μακεδόνα στις συναυλίες του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Γιάννα Φαφαλιού – Βιογραφια