Βιογραφία – Χρήστος Δάντης

Βιογραφία - Χρήστος Δάντης

Ο Χρήστος Δάντης γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1966 και απο πολύ μικρός ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του ως τραγουδιστής, αλλά και συνθέτης-στιχουργός.

Το πραγματικό του όνομα είναι Χρήστος Βλαχάκης, ενώ επέλεξε το “Δάντης” όταν ξεκίνησε τη μουσική του πορεία. Έκανε το ντεπούτο του κάνοντας φωνητικά στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή “Μωρο μου Φάλτσο” που κυκλοφόρησε 1987.

Τρία χρόνια αργότερα, το 1990, ο Χρήστος Δάντης κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο “Δακτυλικά Αποτυπώματα”, ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία και ο κόσμος τον ξεχώρισε αμέσως. Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με την Πωλίνα στον δίσκο “Push Ups”. Η επιτυχία του ομώνυμου τραγουδιού ήταν τεράστια.

Τα επόμενα χρόνια ο Χρήστος Δάντης κυκλοφόρησε πολύ επιτυχημένους δίσκους, όπως το “Αμάν” το 1992, το “Άλα” το 1993, και τα “Γιουσουφάκια” το 1997 κ.α. Μεγάλη επιτυχία είχε και ο δίσκος “Το παλιό μου παλτό” το 1999, ενώ το 2001 κυκλοφορεί το διπλό CD “Το δωμάτιο”, το οποίο έγινε πλατινένιο.

Μάλιστα, το mastering έγινε στο διάσημο στούντιο “Abbey road studios”, όπου ηχογραφούσαν τα κομμάτια τους οι Beatles. Τα επόμενα χρόνια, ακολουθούν πολλοί επιτυχημένοι δίσκοι με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών, όπως είναι ο Γιώργος Θεοφάνους.

Δισκογραφία

1987- Turn On – 45RPM Vinyl Maxi Single
1988 – Belly Dance – Viny
1990 – Δαχτυλικά αποτυπώματα
1992 – Αμάν
1994 – 4
1995 – Τάμα
1996 – Φωνή Βοώντος
1997 – Τα Γιουσουφάκια
1998 – Τουρνάς-Δάντης live (Κρυφό σχολειό)
1999 – Το παλιό μου παλτό
2001 – Το δωμάτιο
2003 – Ένα τραγούδι ακόμα
2004 – Maya Maya
2005 – Κατά βάθος
2006 – Μην πεις ποτέ
2007 – Rock + Live
2008 – Εκτός τροχιάς
2010 – Σκοτώνω
2011 – Τα δικά μας τραγούδια