Μία επική περιπέτεια που διαδραματίζεται στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Μία οπτικά καθηλωτική ιστορία που ρίχνει φως στην καταγωγή του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ένα πανανθρώπινο παραμύθι για την επιβίωση σκηνοθετημένο με αυθεντικότητα και συναίσθημα. Ένα εντυπωσιακό θέαμα χάρη στα οπτικά εφέ, τα καταπληκτικά τοπία και την καθηλωτική του ατμόσφαιρα. ALPHA – 11 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους – Press Kit

 

Σύνοψη

Ένας νεαρός άντρας πηγαίνει για κυνήγι με τους καλύτερους της φυλής του. Τραυματίζεται και αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην άγρια φύση. Εξημερώνει έναν λύκο που τον έχει εγκαταλείψει η αγέλη του κι έτσι μαθαίνουν να στηρίζονται ο ένας στον άλλον. Γίνονται γρήγορα σύμμαχοι και αντιμετωπίζουν αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να επιστρέψουν στους δικούς τους, πριν αρχίσει ο χειμώνας.

Διάρκεια: 96′

11 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη FeelgoodALPHA_INTL_1SHT_TSR_LK02_05_web_DATE_GR

ALPHA – 11 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους – Press Kit.

Πριν από 20,000 χρόνια

Η ταινία είναι εξίσου μία συναρπαστική περιπέτεια και μία συναισθηματική ιστορία που αφηγείται την ανακάλυψη του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Ξεκίνησε  από την αναζήτηση μιας ιστορίας που προσπερνά τα σύνορα της γλώσσας και εξελίχθηκε στην ιδέα της εξημέρωσης του λύκου από τους πρωτόγονους. Μέσα στα χρόνια που γράφτηκε το σενάριο η εκτενής έρευνα έριξε φως σε μία εποχή της ανθρωπότητας που βλέπουμε σπάνια. Έτσι διαμορφώθηκε μία παγκόσμια ιστορία για την οικογένεια Τις μάχες και τη συντροφικότητα που διαδραματίζεται πριν από 20.000 χρόνια.

Ο κόσμος ήταν διαφορετικός τότε. Οι άνθρωποι ήταν διαφορετικοί τότε. Αλλά τα εργαλεία τους ήταν εξελιγμένα και οι φυλές ήταν σαν οικογένειες με τη δική τους ιεραρχία. Ο σεναριογράφος  και ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκαν από αυτή τη διαχρονική ιστορία επιβίωσης. “Θέλαμε να πούμε την πιο παγκόσμια ιστορία που μπορούσαμε κι έτσι ανατρέξαμε στο παρελθόν, σε αυτή την κουλτούρα. Όσο κάναμε έρευνα τόσα περισσότερα ανακαλύπταμε και συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ένα πολύ πλούσιο υλικό από το οποίο μπορούσαμε να αντλήσουμε”.

Ο σκηνοθέτης είναι γνωστός για τη σχολαστική του προετοιμασία και είχε κάνει πολλή δουλειά πριν προσεγγίσει τον σεναριογράφο. Ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής του τμήματος της προϊστορίας στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Από τον ειδικό έμαθε την αρχαιολογική γνώση που έχουμε για το πώς ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Albert Hughes
Σενάριο: Daniele Sebastian Wiedenhaupt
Παίζουν: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Leonor Varela, Marcin Kowalczyk, Jens Hultén

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Martin Gschlacht