Αλλάζει η Spotify | Οι καλλιτέχνες μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα τραγούδια τους στην πλατφόρμα ΔΩΡΕΑΝ.

Η Spotify ξεκίνησε σήμερα μια νέα λειτουργία. Η οποία θα επιτρέψει σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες να μεταφορτώσουν κομμάτια απευθείας στην υπηρεσία – χωρίς καμία απαίτηση για τρίτο συνεργάτη ή δισκογραφική εταιρεία. Αλλάζει η Spotify | Οι καλλιτέχνες μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα τραγούδια τους στην πλατφόρμα ΔΩΡΕΑΝ

Η λειτουργία αυτή τη στιγμή παραμένει σε λειτουργία beta μόνο με προσκλήσεις – με μερικές εκατοντάδες Αμερικανούς καλλιτέχνες να μπαίνουν.  Αλλά η Spotify λέει ότι στο μέλλον θα “ανεβάσει ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες, ετικέτες και ομάδες”.

Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία μεταφόρτωσης μέσω της πλατφόρμας Spotify For Artists. Η οποία μετέτρεψε πάνω από 200.000 επαληθευμένες πράξεις μεταξύ της μηνιαίας βάσης χρηστών στο τέλος Ιουνίου.

Αυτή η κίνηση έχει προβλεφθεί εδώ και πολύ καιρό από την Spotify. Τον Ιούλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ντάνιελ Έκ, επανέλαβε στους επενδυτές κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για κέρδη του 2ου τριμήνου ότι τελικά θέλει να δημιουργήσει μια “αγορά δύο όψεων” που θα εξυπηρετεί τόσο τους καταναλωτές όσο και τους μουσικούς. (Η Ek, της οποίας η εξυπηρέτηση ήδη φιλοξενεί 20.000 νέα κομμάτια την ημέρα, πρόσθεσε ότι “ο στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική στην πλατφόρμα Spotify”).

Αλλάζει η Spotify

Η μεγαλύτερη είδηση ​​σοκ σήμερα, ωστόσο, είναι ότι η λειτουργία αποστολής του Spotify είναι εντελώς δωρεάν.

Αλλάζει η Spotify | Οι καλλιτέχνες μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα τραγούδια τους στην πλατφόρμα ΔΩΡΕΑΝ.

Διαβαστε ακομη...Ηλίας Ζάρμπαλης: Θριάμβευσε στο Masterclass & Workshop του στη Θεσσαλονίκη

Αρχικη