Ακούστε το “Better Love” της Katerine Duska!.

Ακούστε το “Better Love” της Katerine DuskaΕιδική εκδήλωση για τη παρουσίαση

του ανανεωμένου προγράμματός της διοργάνωσε σήμερα. Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019. Η ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ ανάμεσα στο περιεχόμενο της βραδιάς ήταν και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού “Better Love” με το οποίο συμμετέχει η χώρα μας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το “Better Love”.

Με ερμηνεύτρια την Ελληνοκαναδή Katerine Duska αποτελεί την 40η συμμετοχή της Ελλάδας στον εν λόγω διαγωνισμό.

Το τραγούδι είναι ένα δυναμικό mid-tempo κομμάτι που αποτελεί μια «μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους». Οπως έχει δηλώσει η ίδια η Katerine Duska. Η οποία είναι και μία εκ των δημιουργών του. Την υπόλοιπη συνθετική ομάδα απαρτίζουν ο Leon Of Athens και ο David Sneddon ενώ η παραγωγή του “Better Love” έλαβε χώρα στο Λονδίνο από τον Phil Cook. Το single κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία MINOS EMI / Universal στο δυναμικό της οποίας ανήκει φυσικά η φετινή μας εκπρόσωπος.

Εκτός από την πρώτη ακρόαση του “Better Love”

οι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της ΕΡΤ, είχαν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν πρώτοι και το video clip του κομματιού που δημιουργήθηκε υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Έφης Γούση. Στη χαρισματική ηθοποιό, σκηνοθέτη και φωτογράφο έχει ανατεθεί επίσης η σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του “Better Love” επί σκηνής του διαγωνισμού!

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα 

έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου 2019) ενώ θα εμφανισθεί στο δεύτερο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Πώς επελέγη η Katerine Duska

Η Katerine Duska ήταν ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας καλλιτεχνικής επιτροπής που συστάθηκε από την ΕΡΤ. Με επικεφαλής τον μουσικοσυνθέτη και μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιλογής, «η Katerine Duska είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται».

Δειτε το video clip εδω.