ΕΛΛΑΔΑ: Ο συνθέτης της Eurovision της Αθήνας στο Δ.Σ. της ΕΡΤ!

Αθηνα-2006Οι πρόσφατες εξελίξεις του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αποτελούν κεντρικό θέμα της επικαιρότητας για τον ελληνόφωνο χώρο της Eurovision. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όρισε και έδωσε την έγκριση στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, αλλά και δύο νέων μελών, για το Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Δρόσο, τον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο κ. Δρόσος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του εδώ). 

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι γνωστός στους φίλους της Eurovision από τη σύνθεση της μουσικής που «έντυσε» την ιδιαίτερα εντυπωσιακή τελετή έναρξης του διαγωνισμού το 2006 στην Αθήνα μας. Φυσικά, το κεντρικό τραγούδι, «Song of Life» είχε ερμηνεύσει η Φωτεινή Δάρρα με τη συνοδεία 50 Ελλήνων χορευτών επί σκηνής.

Ο σπουδαίος μουσικός συνέθεσε επίσης μοναδικά Ελληνικά μουσικά και χορευτικά κομμάτια τα οποία παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του Ημιτελικού (interval act) καθώς και τη σύνθεση «4000 χρόνια ελληνικού τραγουδιού» που χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο interval act τη βραδιά του Τελικού.

Δήλωση Δημήτρη Παπαδημητρίου

«Η ΕΡΤ είναι ένας πυλώνας που δικαιωματικά μπορεί και πρέπει να στηρίξει τον Πολιτισμό. Πρέπει να μπορεί να αναδείξει το παρόν και το μέλλον της χώρας στον πολιτισμό και να ανοίξει δρόμους στους νεότερους ανθρώπους».

περισσότερα στο ogaegreece