Μουσικά «Ταξίδια» από τα ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: «Ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στην τοπική κοινωνία» ♦ Πρωτοποριακές δομές και προγράμματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερα από 100 ΑμεΑ 

«Όσα έχω μέσα μου απόψε θα σας πω, για το ταξίδι της ζωής μου το μοναδικό…

Όσα έχω μέσα μου ταξίδια είναι πολλά, μαγικές στιγμές μα και μαύρα μυστικά…

Όσα έχω μέσα μου απόψε θα σας πω,  για το ταξίδι της ζωής μου το μοναδικό…

Όσα έχω μέσα μου ταξίδια είναι πολλά, τώρα είναι οι φίλοι κοντά, μαζί μια αγκαλιά…»

Με το μουσικό τους δημιούργημα, το βιωματικό τραγούδι «Ταξίδια», οι νέοι των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών συμμετέχουν και φέτος στο 3ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (ReflectionOfDisabilityinart, R.ο.Di.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς και δομές ειδικής αγωγής, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020.

«Το τραγούδι “Ταξίδια’’ είναι μια ματιά στο παρελθόν και στις στιγμές του κάθε μέλους της ομάδας μας. Οι συζητήσεις μας, άλλες φορές φέρναν χαμόγελα, νοσταλγία, μας ξαναγυρνούσαν πίσω στα παιδικά χρόνια, και κάποιες άλλες στιγμές έφερναν κούραση και ερωτηματικά και πολλά “γιατί;’’», αναφέρουν οι υπεύθυνοι των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών, επισημαίνοντας ότι «το τραγούδι χαιρετά το παρελθόν και όλες τις στιγμές των νέων των ΚΔΑΠμεΑ, είτε καλές είτε κακές, και αφιερώνεται από όλους σε όλους, στην ομάδα, στη δύναμη των μελών και τις φιλίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους όλα αυτά τα χρόνια» (https://youtu.be/HdAwLF0OIPA).

 Όπως εξηγούν «Οι στίχοι του τραγουδιού φτιάχτηκαν από τους νέους των ΚΔΑΠμεΑ Νεάπολης και Συκεών και ο κάθε στίχος αντιστοιχεί σε μια εικόνα, σε ένα βίωμα που μοιράστηκε στην ομάδα το κάθε μέλος». (Μουσική επιμέλεια, διδασκαλια, πιάνο, μουσικοθεραπεύτρια: Νικολέτα Γκαμάγκαρη. Πιάνο, κιθάρα, ενορχήστρωση, μίξη ήχου: μουσικός Ανδρέας Ζωγόγιαννης. Μουσική διδασκαλία, μουσικοπαιδαγωγός: Έφη Πασχαλίδου).

Iσότιμη κοινωνική ένταξη στην τοπική κοινωνία

Θέτοντας τις δράσεις για άτομα με αναπηρία ως βασική προτεραιότητα της Κοινωνικής του Πολιτικής, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιβεβαιώνει έμπρακτα, σταθερά και διαχρονικά την πεποίθησή του και τον στόχο του για ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στη τοπική κοινωνία και την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, την εργασία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.  «Αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά, δημιουργώντας ισχυρές κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες, με στόχο την ισότιμη κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στην τοπική κοινωνία, τη δραστηριοποίησή τους, την επαγγελματική τους προοπτική και την αυτόνομη διαβίωσή τους. Από το πρώτο ΚΔΑΠμεΑ που ιδρύσαμε στη

Βρείτε μας στο Google News και στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

POST MENOUME SPITI 3 1

Όλα Τα Τελευταία Νέα

cb52498b 1c0d 4f58 b73a f980c1e47d8b

POST MENOUME SPITI 3 1

Περισσότερα Άρθρα

Send this to a friend