Βιογραφία – Βιβή Βουτσελά

Βιογραφικό, Βιβή Βουτσελά

Βιβή Βουτσελά, τα πρώτα ακούσματά της διαμορφώθηκαν από την παιδικά της ηλικία ,καθώς στο οικογενειακό της περιβάλλον υπήρχαν καλλίφωνα μέλη και ιδιαίτερη αγάπη για το δημοτικό τραγούδι. Παράλληλα με την έναρξη των Πανεπιστημιακών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ξεκινά την ενασχόληση της με το τραγούδι και το χορό. Στη συνέχεια έρχεται στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις σπουδές της στη βυζαντινή Μουσική και το Κλασσικό τραγούδι.

 Παράλληλα ξεκινά συνεργασία με σχήματα και γνωστούς τραγουδιστές. ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής, με κυρίαρχη την πολύχρονη συνεργασία της με το μουσικό σχήμα “Δήθεν, με το οποίο, στο κοινό τους βιογραφικό έχουν σημειώσει πολύ σημαντικές συνεργασίες σε συναυλίες, μουσικές σκηνές και θέατρα. ενώ έχουν ηχογραφήσει το δίσκο ‘Γλυκείας Αυγής Αντάμωμα” σε παραγωγή της Legend Music, στην οποία συμμετείχαν γνωστοί τραγουδιστές του ρεμπέτικου και δημοτικού πάλκου.

Έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια σε μουσικές βραδιές, γλέντια και παραστάσεις με το Θέατρο Δόρας Στράτου, την Ένωση Σμυρναίων, το Μουσείο Μπενάκη, την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας, το Σύλλογο Μικρασιατών Θήβας,το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων, την Ένωση Βουρλιωτών Ελλάδος, το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες, το Μικρασιατικό Σύλλογο Καισαριανής, την Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, το ΚΕΜΜΕ της Νέας Ερυθραίας, το Σύλλογο Σμυρναίων Μικρασιατών Νέας Ιωνίας καθώς και σε μουσικές σκηνές στην Ευρώπη.

Παράλληλα με τις παραστάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια διευθύνει χορωδίες και διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι. Κορυφαία έως τώρα στιγμή στο κομμάτι διδασκαλίας χορωδιών, είναι η πρόσκληση από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας να πλαισιώσει με Χορωδία και ορχήστρα, συναυλία προς τιμήν του Σίμωνα Καρά, στην ιδιαίτερη του πατρίδα, τον Αύγουστο του 2016.

Έχει ασχοληθεί με το κομμάτι της μουσικής καταγραφής στη Βόρεια Εύβοια, χωρίς ακόμη ωστόσο, να έχει παρουσιαστεί δημοσίως η εργασία αυτή. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Παραδοσιακού Πολυφωνικού Ηπειρώτικου τραγουδιού, σεμινάρια κινησιολογίας, σεμινάρια κλασικής οθωμανικής μουσικής κλπ. Έχει χαρακτηρισθεί – όχι τυχαία – η αντιπροσωπευτικότερη Σμυρναίικη φωνή της νεότερης γενιάς.

Βρείτε μας στο Google News και στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

cb52498b 1c0d 4f58 b73a f980c1e47d8b

Όλα Τα Τελευταία Νέα

POST MENOUME SPITI 3 1

Send this to a friend