“Συγκλονίζουν Σφακιανάκης – Γονίδης – Rec στο Βοτανικός Live”

Στο Βοτανικός της Ιεράς Οδού, συναντήθηκαν φέτος δυο μεγάλοι εκπρόσωποι του ερωτικού λαϊκού τραγουδιού, ο Σταμάτης Γονίδης και ο Νότης Σφακιανάκης. Ο καθένας κουβαλάει μια τεράστια διαδρομή, αλλά και μια δική του ξεχωριστή «τρέλα». Αυτά τα δύο ως πρώτο συνθετικό δένουν μοναδικά και μαγικά σε μια μουσική ιστορία που σε ταξιδεύει από το χθες στο σήμερα με τελικό σταθμό, το αύριο. 

Στο Βοτανικός,  το μουσικό ταξίδι της νύχτας αρχίζει να χτίζεται όμορφα από την αρχή με τους  Μαρια Σχοινα, Γεωργία Ραππου, Πέννυ Παπαγεωργιου, Μαρια Τζινερη και το συγκρότημα REC να βάζει με τους ιδιαίτερους ποπ ήχους, αλλά και μουσική δυναμική  το τραίνο στις ράγες,  σηματοδοτώντας έτσι το ταξίδι που θα ξεκινήσει, αλλά όχι το που ακριβώς θα μας πάει. Για αυτό και πρώτος επί σκηνής, φροντίζει ο Νότης Σφακιανάκης που λίγο πριν εμφανιστεί στο VideoWall, εμφανίζεται μέρος της διαδρομής του από το, «Πρώτη φορά γιορτάζω», μέχρι το  «Κάνε μια έξοδο μεγάλη». Στην συνέχεια και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα απόλυτης σιωπής, εμφανίζεται ο καλλιτέχνης μέσα από μία γαλάζια γήινη σφαίρα, όπου μαζί με το φως των κινητών των φίλων το μαγαζί μετατρέπεται σε ένα μουσικό σύμπαν. «Άκου βρε φίλε», αλλά και «Καλησπέρα παλιόπαιδα κάθε ηλικίας» είναι οι πρώτες λέξεις που διαπερνούν την μουσική σιωπή με τους θαμώνες να υποδέχονται όρθιοι τον ερμηνευτή, όπου λίγη ώρα πριν για την ιδανική τακτοποίηση τους στον χώρο έχει φροντίσει ο μετρ Γιώργος Κασσάμπαληςαπό τους πρώτους συνεργάτες του Νότη Σφακιανάκη.

Επί σκηνής κανείς μπορεί να διακρίνει διακριτικά τον μαέστρο Μανώλη Σουβατζή, να δίνει τις τελευταίες μουσικές οδηγίες στην ορχήστρα πριν τους «αναλάβει» ο Νότης με τα «γνωστά»  του και κυρίως τα πειράγματα που δέχεται ο παλαιότερος μουσικός του συνεργάτης και ντράμερ Παναγιώτης Γιαννούληςπου τον συνοδεύει από τα πρώτα μουσικά του βήματα.

Σε κάποια σημεία είναι ορατό το θέμα που ταλαιπωρεί τον Νότη Σφακιανάκη με τον λαιμό του, αλλά εκεί έρχονται δύο πράγματα να κάνουν «διόρθωση», όπως λέει. Η μεγάλη ψυχή που σε ταξιδεύει, αλλά και ο κόσμος του,  που με τρόπο μοναδικό καταλαβαίνει και συμμετέχει άμεσα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κλήμα μουσική συνέργειας. 

Αμέσως μετά το χορταστικό πρώτο μέρος που τις χορογραφίες επιμελείται άλλος ένας διαχρονικός φίλος και συνεργάτης, ο GarryMardon, έρχεται το videowall, να «προλογίσει» Γονίδη,  με την μουσική αλλά και τους στίχους των διαχρονικών επιτυχιών του με το μαγαζί πάλι όρθιο να παίρνει φωτιά. Φέτος είναι ιδιαίτερα κεφάτος, αλλά και ομιλητικότατος με ιδιαίτερο χιούμορ. Πολύ ανεβασμένος και στιλιστικά αλλά και μουσικά, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώνουν τα νέα τραγούδια του. Συνεχίζει να καπνίζει «κρυφά» πηγαίνοντας για μερικά δευτερόλεπτα στο «πίσω» μέρος της πίστας θέλοντας να είναι «νόμιμος», όπως αναφέρει. Και εδώ είναι απόλυτα ιδιαίτερη η συμμετοχή του κόσμου, μιας και σχεδόν όλοι γνωρίζουν τους στίχους, αλλά και τις διαδρομές των τραγουδιών του.

Πέρα από τα τραγούδια του, ο Σταμάτης παρουσιάζεται με ιδιαίτερο το χιούμορ αλλά και  «πειράγματα» που δίνει και παίρνει από τους φίλους του που τον επισκέπτονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ότι και να περιγράψει κανείς,  ίσως αδικήσει την συνέχεια μια μουσικής βραδιάς γεμάτη θύμησες και συναισθήματα, μιας και ο καθένας το ταξιδεύει,  αλλά και συμμετέχει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο

Δείτε φωτογραφίες εδω.