Βίκι Γκαμπόρ πρώτη στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision Junior 2019.

Junior Eurovision Νικήτρια για 2η συνεχή χρονιά η Πολωνία

Η 12χρονη Πολωνή Βίκι Γκαμπόρ κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision Junior 2019 χαρίζοντας έτσι τη δεύτερη διαδοχική νίκη στη χώρα της, που ήταν η φετινή διοργανώτρια. Το Eurovision Junior έγινε 7 μήνες μετά από τον Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 ενώ εκείνος το 2020, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η Βίκι ενθουσίασε το κοινό στο στάδιο Gliwice με την απίστευτη ερμηνεία του τραγουδιού «Superhero», συγκεντρώνοντας 278 βαθμούς!

Στον ετήσιο διαγωνισμό για ταλαντούχους νέους ηλικίας 9 έως 14 ετών, συμμετείχαν οι 19 χώρες-μέλη και συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής  Ένωσης (EBU).

Η 17η διοργάνωση της  Eurovision Junior από την EBU φιλοξενήθηκε από την Telewizja Polska (TVP) και μεταδόθηκε ζωντανά από το Gliwice της Πολωνίας τόσο στα δίκτυα των χωρών που έλαβαν μέρος όσο και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του junioreurovision.tv.

Αυτή ήταν η 6η εμφάνισή της Πολωνίας, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision το 2003.

Στη δεύτερη θέση με 227 βαθμούς βρέθηκε, ο Γιερτζάμ Μαξίμ από το Καζακστάν με το τραγούδι «Armanyńnan Qalma», ενώ την τρίτη θέση πήρε η Ισπανίδα Μέλανι Γκαρσία με το «Marte», έχοντας συγκεντρώσει 212 βαθμούς.

Στη διαδικασία για την ανάδειξη του νικητή βοηθούν οι θεατές από τις συμμετέχουσες χώρες και από όλο τον κόσμο μέσω ειδικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Επιπλέον, σε κάθε διαγωνιζόμενη χώρα είχε συσταθεί κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τρεις ειδικούς της μουσικής βιομηχανίας και δύο παιδιά. Οι επιτροπές με την ψήφο τους διαμόρφωσαν το 50% της συνολικής βαθμολογίας.

Οι ηλεκτρονικές ψήφοι που λήφθηκαν σε δύο γύρους, έφτασαν συνολικά τα 3,77 εκατομμύρια. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της προβολής των κλιπ προεπισκόπησης και ο δεύτερος, ξεκίνησε ένα δευτερόλεπτο μετά τη λήξη των ζωντανών εμφανίσεων, επιτρέποντας στους θεατές να ψηφίζουν με βάση αυτό που είδαν στη σκηνή.

Παρουσιάστρια του φετινού σόου ήταν η περσινή νικήτρια Ροξάνα Βίγκελ, παρέα με τους  Πολωνούς τηλεοπτικούς παρουσιαστές Ίντα Νοβάκοβσκα και Αλεξάντερ Σικόρα.

Ο Τζον Όλα Σαντ, Διευθύνων Σύμβουλος του Διαγωνισμού, δήλωσε: «Κάθε χρόνο η Junior Eurovision δυναμώνει όλο και περισσότερο, καθώς η ποιότητα των νεαρών αστεριών που συμμετέχουν πραγματικά εντυπωσιάζει. Το πάθος και ο επαγγελματισμός των 19 διαγωνιζομένων μοίρασαν χαρά στο διεθνές κοινό μας. Συγχαρητήρια στην φανταστική Βίκι και στον τηλεοπτικό δίκτυο TVP. Της αξίζει πραγματικά αυτή η επιτυχία και αυτό μπορεί να είναι το εφαλτήριο για μια επιτυχημένη καριέρα στο τραγούδι. Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την υποδειγματική ομάδα της TVP που παρουσίασε την καλύτερη Junior Eurovision μέχρι τώρα, καθώς και όλες τις αντιπροσωπείες που εργάστηκαν σκληρά για τη φετινή διοργάνωση», πρόσθεσε.