Βιογραφία – Κατερίνα Νάκα

Βιογραφία - Κατερίνα Νάκα

Η Κατερίνα Νάκα γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου. Είναι μία «λέαινα» στο ζώδιο και έχει οροσκόπο σκορπιό! Η καταγωγή της από τη μεριά του μπαμπά της είναι από την Καλαμάτα, ενώ από τη μεριά της μητέρας της είναι από το όμορφο νησί της Μήλου.

Η μουσική μπήκε γρήγορα στη ζωή της, αφού σε ηλικία 5 ετών βρέθηκε σε ένα στούντιο ηχογράφησης και εκεί πραγματοποίησε και την πρώτη της ηχογράφηση. Η κλήση της στο χώρο της μουσικής ήταν εμφανή, γι’αυτό και στη συνέχεια έκανε μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας. Καθώς μεγαλώνει και φτάνει στην ηλικία των 18, περνάει στο τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Η μουσική όμως αποδείχθηκε η μεγαλύτερη αγάπη στη ζωή της και λίγο μετά έρχεται η πρώτη μεγάλη συνεργασία στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου και στο Posidonio, που της άλλαξε όλη της τη ζωή.

Μετά όλα έδειχναν ότι θα πάρουν το δρόμο τους και έτσι ακριβώς έγινε. Η μία μεγάλη συνεργασία διαδεχόταν την άλλη. Από την αρχή της πορείας της έως τώρα έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους «μεγάλους» έλληνες καλλιτέχνες και μεταξύ άλλων είναι οι: Σταμάτης Γονίδης, Αντύπας, Στέλιος Ρόκκος, Λευτέρης Πανταζής, Πάολα, Χρήστος Χολίδης, Χρήστος Μενιδιάτης, Μάκης Δημάκης, Πάνος Καλίδης, Πέτρος Ίμβριος, Αντρέας Στάμος και πολλοί άλλοι.

Φυσικά οι συνεργασίες της με τα μεγάλα ονόματα της έδωσαν την ευκαιρία να τραγουδήσει και στα πιο γνωστά νυχτερινά της πρωτεύουσας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως το Posidonio, το Frangelico, το La notte, το Κέντρο Αθηνών, οι Μούσες, το Lido, τα Μαμούνια, το Romeo, οι Νότες Live Clubbing κ.α.

Όσον αφορά τη δισκογραφική της πορεία, το πρώτο της single κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2015 και είχε τίτλο «Για μια στιγμή» σε μουσική Tzvetan Spasov και στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε το remix του Κωνσταντίνου Παντζή και του Νίκου Σουλιώτη στο τραγούδι «Νύχτες στη Μύκονο» του Παναγιώτης Μαθιέλλης και του Πάνου Φαλάρα, το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία και συνεχίζει να παίζει σε όλα τα ραδιόφωνα της Ελλάδος και της Κύπρου μέχρι και σήμερα με τη φωνή της Κατερίνας. Καθώς φτάνει στο τέλος του το 2015, το single “Κάτι μου συμβαίνει» είναι το τραγούδι που προμηνύει ότι η πορεία της Κατερίνας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε αυτό συνεργάζεται ακόμα μία φορά με το Βαγγέλη Κωνσταντινίδη στους στίχους και στη μουσική με το Γιάννη Φρασέρη.

Ένα χρόνο μετά και το 2017 ο Βασίλης Δήμας της εμπιστεύεται το τραγούδι «Διαγραφή» και με αυτό εισχωρεί ακόμα περισσότερο στη συνείδηση του κοινού και επανέρχεται δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της χώρας.

Εν έτει 2018 και καθώς συνεργάζεται με το Σταμάτη Γονίδη το τελευταίο διάστημα στις live εμφανίσεις του, κυκλοφορεί το τραγούδι «Μαύρα χρώματα» το οποίο φέρει μία βαριά υπογραφή σε μουσική και στίχους που είναι του ίδιου του Σταμάτη Γονίδη.