Ο Ψαραντώνης για ένα βράδυ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ο Ψαραντώνης για ένα βράδυ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Η επιβλητική παρουσία του πάνω στη σκηνή και οι καθηλωτικές ερμηνείες του Ψαραντώνη, με τη συνοδεία της θεϊκής του λύρας, θα μας ταξιδέψουν το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 όπου θα εμφανιστεί για μια μοναδική συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών,  στη Θεσσαλονίκη, ο «Πρώτος Λυράρης της Ελλάδας».

Τα λόγια για κάποιους καλλιτέχνες, δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την ένταση και τα συναισθήματα που προκαλούν στο κοινό τους και ειδικά στην περίπτωση του Ψαραντώνη που μοιάζει να πήρε μαθήματα μουσικής από τους ίδιους τους θεούς, που κατοικούν μόνο στην Κρήτη.

Συναρπαστικός και καθηλωτικός, αυτό είναι σίγουρα δύο λέξεις που τον περιγράφουν.

Ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας», στον Μουσικό Αύγουστο, που διοργανώνει το 1979.

Από το 1980 έως σήμερα συμμετέχει σε μεγάλα Φεστιβάλ σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική.

Ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο περίφημο φεστιβάλ All Tomorrow’s Parties, στο Μάινχεντ (Αγγλία).,το 2007 Το 2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow’s Parties, στην Αυστραλία υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Nick Cave που τον καλεί μετέπειτα συχνά για συνεργασίες και σε συναυλίες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του Ψαραντώνη στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας, Loin Des Hommes (Μακριά Από τους Ανθρώπους) το 2014.

Τον αποκάλεσαν «Jimmy Hendrix» της λύρας, μετά από μια συναυλία που είχε δώσει στις ΗΠΑ … ενώ η λύρα του εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ), όπου και προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να παίζει …..

Οι ζωντανές εμφανίσεις του Πανάρχαιου Νέου είναι κάτι ανεπανάληπτο, ειδικά για εκείνους που τον βλέπουν πρώτη φορά.

Σε κάθε συναυλία του «κεντάει» διαφορετικά και ξεσηκώνει τα πλήθη με τον ήχο της λύρας του και της φωνής του. Οι περίφημοι δε, αυτοσχεδιασμοί του, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγάλες στιγμές της τζαζ.

Ο Ψαραντώνης, χαρακτηριστική μορφή της Κρήτης και «Πρώτος λυράρης της Ελλάδας», είναι ο μεγαλύτερος ανανεωτής της παράδοσής μας.

Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας ταξιδέψει” με την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με το Λαογραφικό Σύλλογο Κρητών Θεσσαλονίκης “ Τ’ ΑΓΡΙΜΙΑ” , και θα συμμετέχουν οι χορευτές του συλλόγου.

Ημέρες & Ώρες

Πα 6/09 Ώρα: 21:00 Μονή Λαζαριστών Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες

Ο Ψαραντώνης για ένα βράδυ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Συναυλία Ψαραντώνη
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00

Εισιτήρια:
Προπώληση εισιτηρίων: GoldMall.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το melodikos.gr! Ειναι παντού!