Βιογραφικό, Άννα Μπαλάσκα

Βιογραφια: Άννα Μπαλάσκα

Η Άννα Μπαλάσκα γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί έζησε και μεγάλωσε , ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.


  Η τριβή της με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των έξι ετών , συμμετέχοντας σε τοπικές χορωδίες , παιδικές μουσικές παραστάσεις και σχολικές εκδηλώσεις .


  Στα 19 της ξεκίνησε μαθήματα ορθοφωνίας με την καθηγήτρια φωνητικής Λούλα Παπασπύρου. Λίγα χρόνια αργότερα , παρακολούθησε για 2 χρόνια μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής στο πλευρό του Δρόσου Κουτσοκώστα . Αιτία ,  η αγάπη της για το σμυρνέικο τραγούδι και η ανάγκη μιας βαθύτερης γνωριμίας με τις ρίζες της .


  Στη Θεσσαλονίκη γίνονται οι πρώτες εμφανίσεις της και στη πορεία μετράει σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής με Γεράσιμο Ανδρεάτο , Πέτρο Γαΐτάνο , Μανώλη Μητσιά , Μπάμπη Τσέρτο κ.α.


  Τα τελευταία χρόνια , διαγράφει μία πορεία προσωπικών εμφανίσεων , έχοντας στο πλευρό της εξαίρετους μουσικούς και παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση , στηριζόμενη σε jazz ,  ethnic ήχους και ελληνικές μουσικές με έντονο το στοιχείο της πρόζας .


 Τον Ιούνιο του 2019 δημοσιεύθηκε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά,σε στίχους και μουσική του Αλέξη Γούδα , παντρεύοντας ήχους και μελωδίες που χάραξαν βιωματικά την πορείας της.Στο πλευρό της πλέον η εταιρεία παραγωγής MLK.


  Συνολικά , η Άννα Μπαλάσκα χαρακτηρίζεται σαν μια αρκετά πρότυπη performer για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής , αφού

κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία rock με πινελιές funk και jazz , πατώντας  στα μονοπάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής .


 Ταυτόχρονα , σημειώνει αξιοπρόσεκτη επιτυχία στις εμφανίσεις της που εκτείνονται  από Βόρεια Ελλάδα έως Κρήτη.

Το χειμώνα του 2019 παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα στη μουσική σκηνή Σφήγκα στην Αθήνα ,εγκολπώνοντας τα πρώτα της τραγούδια, στο πλευρό εξαίρετων μουσικών όπως του Θύμιου Παπαδόπουλου.


  Αγαπημένη της φράση : Μια αστραπή η ζωή μας …. μα προλαβαίνουμε (Νίκος Καζαντάκης) .

Βιογραφια: Άννα Μπαλάσκα