Mε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αριστοτελους!.

aristotelous1Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει σταδιακά η Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί μεταφέρθηκε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο 18 μέτρων, το οποίο στήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους και τις επόμενες ώρες θα στολιστεί με χιλιάδες λαμπάκια..

aristotelous2

Στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης έχουν αρχίσει να τοποθετούνται τρία θεματικά σπιτάκια, του Άι Βασίλη με το ταχυδρομείο, το σπίτι με τις… ξωτικο-αλχημείες και το σπίτι των ξωτικο-εφευρέσεων, ενώ το σκηνικό θα ολοκληρώνουν ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι.

 

aristotelous4

 

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Σαμπάνη.

 

aristotelous6

«Τοποθετήθηκε το δέντρο και θα στολιστεί με χιλιάδες λαμπάκια

Για πρώτη φορά θα φωτιστούν και τα δέντρα που βρίσκονται πέριξ της πλατείας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

aristotelous7
Σταδιακά φωτίζονται και οι δρόμοι της πόλης

ενώ ήδη φωταγωγήθηκε το καράβι που υπάρχει στο δημαρχιακό μέγαρο. Ο φωτεινός «μπλε ουρανός» θα τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι φωτεινοί κύκλοι στη Μητροπόλεως, το Πεφταστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρείας, ενώ νέες γιρλάντες θα στολίσουν την Τσιμισκή και την Εγνατία.

aristotelous9

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο στολισμένο φουαγιέ του Δημαρχείου.

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης

ανάφερε ότι “η φετινή εκδήλωση έγινε με μία προσέγγιση να το πάμε πιο παραδοσιακά. Η πόλη πρέπει να φωτίζεται και παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να φωτίσουν τα μαγαζιά γιατί τα φώτα δίνουν την εορταστική ατμόσφαιρα”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα την εκδηλώσεων

“Η αφετηρία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα γίνει την Πέμπτη 29/11 στις 20:30 με το άναμμα του δέντρου. Την εκδήλωση θα στολίσει με τη φωνή του ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης.

Από τις 29/11 έως τις 6/12 μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν την εκδήλωση “Ξωτικά και άλλα… στην Πλατεία Αριστοτέλους”.

Ο “δήμαρχος” των ξωτικών θα αναλάβει την περιήγηση των επισκεπτών στην Χριστουγεννιάτικη πλατεία. Το αρχιξωτικο, θα κατευθύνει μικρούς και μεγάλους στο σπίτι του Αγίου Βασίλη, στο Ταχυδρομείο, στο σπίτι της Ξωτικο, στο σπίτι της αλχημείας, των εφευρέσεων, στο ζαχαροπλαστείο των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών!

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει περίπτερο που θα στηρίζει την αστυνομία. “Θέλουμε να ξεκινήσουμε μια δράση που θα πάει σε σχολεία και πρέπει να αγκαλιάσουμε την αστυνομία. Το “μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι” δεν είναι τυχαίο που το λέει ο κόσμος, δεν είναι και καλό που το λένε. Θέλουμε να αποκατασταθεί η σχέση της κοινωνίας με την αστυνομία” ολοκλήρωσε.

“Τα βοροινά των Χριστουγέννων” : Στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE στις 10 Δεκεμβρίου θα υπάρχει γευσιγνωσία των τοπικών γιορτινών κρασιών, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία Αριστοτέλους στις 16.30 θα ηχούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της ελληνικής αστυνομίας και από τις 17.30 θα παίζουν μουσική μπάντες από τη Θεσσαλονίκη. Injoy, My excuse, The Gang.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους θα υποδεχτούν τον κόσμο με τις μουσικές τους ο Σταύρος Μπαϊράμης, ο Μύρωνας Στρατής μαζί με την Ελισάβετ Σπανού και στο τέλος θα είναι οι ΜΠΛΕ, όπου και θα γίνει η αλλαγή του χρόνου με πυροτεχνήματα.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18.00 θα ανάψουν τα φώτα των γερανών του μετρό στο σταθμό της Αγίας Σοφίας και στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με τη συνοδεία μίας χορωδίας κρουστών.

Mε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αριστοτελους!