15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑττικήςΟ θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης  SpecialOlympics

στο πλαίσιο της συνεργασίας FIBAEUROPE και των SpecialOlympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2004. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, ένα από τα  πιο δημοφιλή  αθλήματα των SpecialOlympics. Η15η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης SpecialOlympics 2018, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί από 24 Νοεμβρίου ως και 2 Δεκεμβρίου 2018, σε όλη την Ευρώπη, με μια σειρά εκδηλώσεων. Πάνω από 19.000 αθλητές σε 35 χώρες της Ευρώπης διοργανώνουν 250 τοπικές και εθνικές δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης  SpecialOlympics2018.  Στόχος της είναι η προώθηση των αγωνισμάτων 3×3 Basketball και Mini – Basketball για τους αθλητές κάτω των 14 ετών αλλά και το UnifiedBasketball για την προώθηση των μεικτών ομάδων (UnifiedTeams), ομάδων αποτελούμενες από άτομα με και χωρίς διανοητική αναπηρία.

Έχοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

γι’ ακόμη μια φορά, τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της 15ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης, διοργανώνουν αγώνες με τη συμμετοχή ομάδων Γυμνασίων και Λυκείων γενικής εκπαίδευσης του Ν. Αττικής, Φορέων Ειδικής Αγωγής Ν. Αττικής, Ομάδων του PAOB.C. Academyκαθώς και των Παίδων του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» οι οποίες θα αγωνιστούν από κοινού με τις ομάδες των προπονητικών προγραμμάτων Καλαθοσφαίρισης των SpecialOlympicsHellas, σε αγώνες Unified, κάνοντας πράξη το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των SpecialOlympicsPlayUnified. LearnUnified.

Πιο συγκεκριμένα:τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου αθλητές των SpecialOlympicsHellas θα επισκεφτούν το Κλειστό Γυμναστήριο του CampionSchool και θα αγωνιστούν σε αγώνες Unified 3×3.Την επόμενη ημέρα το ραντεβού μας είναι στο Κλειστό Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ». H ομάδα των παίδων του Μίλωνα η οποία έχει ενταχθεί από τη φετινή χρονιά στο πρόγραμμα των UnifiedSports θα μοιραστεί το παρκέ με τους αθλητές των SpecialOlympicsHellas.

 

Οι αθλητικές δράσεις της Αττικής, ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού. Εκεί, οι μαθητές του Κολλεγίου για ακόμη μια φορά, θα φιλοξενήσουν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, του 5ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ηρακλείου και αθλητές των SpecialOlympicsHellas, για να συμμετάσχουν σε αγώνες Unified 3×3..

 

 

Από τους εορτασμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης  SpecialOlympics δεν θα μπορούσε να λείπει η Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, μαθητές του Κολλεγίου θα αγωνιστούν, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, σε μεικτές ομάδες με αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα Καλαθοσφαίρισης του Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Αττικής, για την στήριξή της καθώς και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την αγάπη που δείχνουν στους αθλητές των SpecialOlympics και την εμπιστοσύνη στους σκοπούς μας.

***

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείτε να βρείτε εδώ: Instagram, Facebookwww.SpecialOlympicsHellas.gr  #SOHellas #EBW2018 #PlayUnified#LetsChangeTheGame#SpecialOlympics