Συνεντευξη - Nικος Ρωμανος

21 Απρίλιος 2018

Συνεντευξη – Nικος Ρωμανος

  •  
  •  

Συνεντευξη – Nικος Ρωμανος…Καλησπέρα Νίκο, καταρχήν να σε ευχαριστήσω για αυτή την διαδικτυακή συνέντευξη. Αρχικά πες μας κάποια πράγματα για σένα.

– ΝΙΚΟΣ: Το δισκογραφικό ντεμπούτο ΤΥΦΩΝΕΣ στη ΜΙΝΟΣ 2000 ήταν μια καλή αρχή. Με συνθέτη ομότιτλου Σάκη Καντά, Γιάννη Μίχο, Αλέξη Γαλάνη και τον Κώστα Αλμπάνη. 15 χρόνια μετά από την εκκίνηση μου είμαι ολόιδιος..ή καλύτερα έχω τα ίδια μάτια αλλά με άλλο βλέμμα.

Τι σημαίνει για σένα λαικό τραγούδι και πως γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο;

– ΝΙΚΟΣ: Το λέει και η ίδια η λέξη. Λαϊκό τραγούδι και κατ’ επέκταση λαϊκός τραγουδιστής δηλαδή η φωνή του λαού. Αν και είμαστε στην εποχή ενός μουσικού ρυθμού έξω από την ράτσα μας, πιστεύω πως το λαϊκό τραγούδι έρχεται πάντα στην ώρα του να γίνει αποδεκτό. Με το που θα αρχίσει να πονάει και να νιώθει τις εμπειρίες του ο Έλληνας. Είναι στο DNA μας το αίμα νερό δεν γίνεται.

Αλήθεια Νίκο, με την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα προφανώς και έχει ιδιαίτερη κρίση η νύχτα…Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια…

-ΝΙΚΟΣ: Δυστυχώς ζούμε μια μοντέρνα κατοχή. Έχω να συμβουλέψω πως η χειρότερη δουλειά να διαλέξεις στην εποχή μας είναι να γίνεις τραγουδιστής και η καλύτερη δεύτερη δουλειά είναι να είσαι τραγουδιστής. Κρίση λοιπόν όχι μόνο στον χώρο μας γενικότερα όλη η χώρα, όλοι οι Έλληνες, οι άνθρωποι και ο πλανήτης. Είναι σαν να γυρνάμε αντίστροφα τροχιά και ζούμε την συντέλεια των συναισθημάτων.

Νίκο, έχεις κάποιον τραγουδιστή για πρότυπο και αν ναι ποιος είναι αυτός;

– ΝΙΚΟΣ:  Η ζωή μου όλη είναι ο Καζαντζίδης και η αδυναμία μου ο Αδαμαντίδης. Γενικά είμαι ερωτευμένος με πολλέ φωνές. Υπάρχουν πολλές νέες καλές φωνές στην εποχή μας αλλά δεν προλαβαίνει το κοινό να ερωτευτεί έναν νέο καλλιτέχνη και την πορεία του και ξαφνικά ο επόμενος.

Πες μας λίγα λόγια για την επιτυχία σου «Δίκοπο Μαχαίρι»

– ΝΙΚΟΣ: «Ένα Δίκοπο Μαχαίρι» Το πρώτο τραγούδι του Νίκου Ρωμανού που τιτλοφορείται «Ένα Δίκοπο Μαχαίρι» είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα κομμάτι το οποίο «ταξιδεύει» στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια γραμμένο από τον Χρήστο Καραστάθη και βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που δυστυχώς είχε τραγικό τέλος. Η Minos Emi βρίσκεται στην ευχάριστη θέση και σας παρουσιάσει αυτό το μοναδικό τραγούδι που το ερμηνεύει ο πιο αυθεντικός σύγχρονος νέος λαϊκός τραγουδιστής.

Σε πειράζει που εμπορικά δεν είσαι νούμερο 1 φίρμα; –

ΝΙΚΟΣ: Η προτεραιότητα μου είναι να λειτουργώ δημιουργικά για ότι κάνω και μετά η αναγνώριση. Αφήνω την μουσική και τον χρόνο να με πάνε, δεν τα πηγαίνω εγώ.

– Νίκο μια γνώμη για τα talentshow, τύπου theVoice, πες μου..

– ΝΙΚΟΣ: Αν κάποιος έχει ταλέντο είτε από ριάλιτι είτε από τον δρόμο της νύχτας δεν είναι πρόβλημα για κανέναν. Το πρόβλημα είναι όταν δεν υπάρχει ταλέντο…όλο αυτό όσο και να μπορεί να μοιάζει με ευκαιρία άλλο τόσο μοιάζει με απόγνωση δυστυχώς. Έγινε πια της μόδας να οπτικοακουστικοβιάζουν τους πάντες για λίγη δημοσιότητα δεν προλαβαίνει το κοινό να ερωτευτεί ένα καλλιτέχνη και την πορεία του και ξαφνικά……επόμενος. Πως να μην διχαστούν αυτά τα παιδιά ως προς τα πρότυπα;

Συνεντευξη – Nικος Ρωμανος

Διαβαστε ακομη...
|
Inline
Inline